16-07-2020 | Nieuws

Poelproject

Niet alleen graven, groeien en eten maar nu ook spetteren, duiken en drinken: Voor de vogels en dassen is de nieuw aangelegde poel vast een welkome bron van verkoeling en drinkwater. Voor de landarbeiders zal de vijver met de houten bankjes erom heen een mooi rustpunt zijn.
We zijn heel benieuwd hoe zich in en rond de vijver leven ontwikkeld. Welke plantjes zich er thuis voelen, of kikkers de weg naar onze poel vinden en of er straks ook visjes zwemmen.

 

Met het uitgraven van een stuk land van 25 x 15 meter, startte het ‘poelproject‘. Een zandgat vullen met water is niet zinvol en daarom bestelden we een pakketje epdm* vijverfolie.
Voorafgaand aan het bekleden van het afgegraven land, werd stevig nagedacht over de aanpak van de operatie. We stelden ons een flinke klus voor waar zwaar materieel voor nodig zou zijn en bedachten daar verschillende scenario’s voor. Zoals dat kan gaan, bleek het diepe nadenken vooral een prettige bezigheid en viel de klus reuze mee!  Op een mooie juliavond toverden we met 6-en, in een uurtje, een heuse vijver tevoorschijn. Het vullen van de vijver (90 kub) via onze eigen waterbron nam wat meer tijd in beslag.

We zijn trots op het resultaat: Zo mooi, die wolken in het water.

 

 

*EPDM is de afkorting van "Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, een synthetisch rubber