01-12-2022 | Nieuws

Toekomst: work in progress

Op een droge vrijdagmiddag ontvingen Qader Shafiq en Jitske Broers van Kleurrijk Groen gasten op het vrij toegankelijke deel van Voedselbos Werelds: het WIJ-bos.

Om stil te staan bij de betekenis van groen, van verbinden, om samen te genieten van de heerlijke hapjes van Falstin en natuurlijk om bomen te planten.

Met jongeren en hun begeleiders van New Rootz, met burgemeester Minses, Lisa Westerveld (lid 2e kamer), Cilia Daemen (wethouder Nijmegen voor onder andere inclusie, klimaatadaptie en stadsvergroening) en vele vrijwilligers werd het Wij-bos uitgebreid met 70 bomen. Daarvan is een aantal  gedoneerd door de Rotaryclub Nijmegen-Zuid!

De bomen hebben tijd nodig om groot te groeien, Nijmegen nog groener te maken en vruchten te dragen. Dat gaat gebeuren. In de toekomst.

Die toekomst stond ook centraal tijdens het Groene Generatiegesprek dat op 30 september plaatsvond in Nijmegen. Dat gesprek tussen twee generaties (25-min en 65-plus) ging over genomen, niet genomen en te nemen verantwoordelijkheden voor het klimaat en is verwoord in De Brief voor de Toekomst. 

Ook voor deze mooie brief was ruimte en aandacht tijdens de boomplantdag.

 

Opnieuw een inspirerende boomplantdag!